Als volhouden wordt beloond

Afgelopen week beoordelingsgesprek gehad voor toelating tot het centrale BAS-register voor het onderdeel Persoonlijke ontwikkeling van ondernemer en zijn bedrijf (E1) op het hoofdthema duurzaam ondernemerschap. Gisteren kreeg ik het verheugende bericht dat ik was toegelaten met de toelichting dat ik naast ondernemers sta bij het maken van keuzes zodat ze zelf kiezen, ik het vertrouwen krijg van mensen waarmee ik werk, ik diverse tools weet in te zetten om ondernemers te stimuleren om hun voorkeuren helder te krijgen en dat ik voldoende kennis en vaardigheden heb om met ondernemers te kijken hoe we problemen gaan oplossen zonder direct een antwoord te hebben.

En juist deze kenmerken zie ik terug in de rol van trusted advisor (vertrouwenspersoon) die ik een vijf jaar geleden als strategische keuze heb gemaakt om mee aan de gang te gaan en verder heb uitgewerkt in mijn visie gezond ondernemen ‘de schijf van vijf’, de tools die ik daarvoor verzameld of gemaakt heb en mijn aandacht voor de ondernemer als persoon.

Blijven geloven in mijn eigen visie in een wereld van traditionele accountancyproducten als jaarrekeningen maken, advisering over wet- en regelgeving en belastingadvies waren soms best lastig. Ik ben dan gewoon ook blij dat mijn visie in de praktijk werkt en dat het nu ook erkent wordt als iets waar ik ondernemers en hun ondernemingen mee verder kan helpen.

Het geeft mij weer nieuwe energie om hier mee door te gaan en en mij verder te gaan ontwikkelen op het gebied van duurzaam ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling. Een nieuwe tool is in de maak en heb nu al zin daar mee aan de gang te gaan.

Ondernemers die een voucher hebben aangevraagd in het kader van de SABE regeling en nog een adviseur zoeken voor begeleiding op dit onderdeel zijn welkom voor een kennismakingsgesprek. Immers vertrouwen en een eigen keuze zijn voor mij de vertrekpunten.