Agroforestry

Agroforestry is een landbouwsysteem waarbij bomen en struiken gecombineerd worden met de teelt van gewassen of het houden van vee met de bedoeling dat het gehele systeem elkaar versterkt. Dus waarbij bijvoorbeeld 1+1= 2,2. Daarbij zijn heel veel combinaties mogelijk, afhankelijk wat bij je past als ondernemer en je bedrijf.  Zie hiervoor onderstaand schema:

                                                           

Advisie-Agro heeft zich verder gespecialiseerd in Agroforestry met name op het bedrijfskundig deel van Agroforestry.  Advisie-Agro maakt onderdeel uit van het Netwerk Agroforestry Gelderland waarbij al een groot aantal bedrijfsplannen zijn opgesteld. Vanaf september 2022 gaat Advisie-Agro ook ondernemers helpen in de provincie Utrecht met het opzetten van Agroforestry in hun bedrijf. Daarnaast maakt Advisie-Agro onderdeel uit van twee landelijke werkgroepen namelijk Agroforestry en verdienmodellen en Agroforestry en voederbomen. In 2021 heeft Advisie-Agro een ontwerp opgezet voor Agroforestry en pluimvee wat verder ontwikkeld zal worden. Ook heeft Advisie-Agro al verschillende presentaties gehouden voor diverse partijen over een thema wat erg in de belangstelling staat.

Bent u geïnteresseerd in Agroforestry, laat dan uw gegevens achter in het contact formulier of stuur een berichtje via Whatsapp. We helpen u graag verder in de oriëntatiefase of verder ontwikkeling. We hebben inmiddels al een aardig netwerk opgebouwd. Bent u als (branche)organisatie geïnteresseerd in Agroforestry en wilt u daarover meer informatie, stuur me even een bericht.