Over Advisie-Agro

Passie

Ik ben Jacob Haalstra en eigenaar en oprichter van Advisie-Agro. Daarnaast ben ik accountant in business en lid van het NBA en de Vereniging van Agrarische Bedrijfsadviseurs (VAB). Daarnaast ben ik ingeschreven in het register Bedrijfsadviseringssysteem (BAS register) voor de SABE E (EU aanvullend) voor de onderdelen E1 Persoonlijke ontwikkeling van ondernemer en zijn onderneming en E3 Bedrijfsovername en start bedrijf.

Na ruim 25 jaren gewerkt te hebben bij diverse middelgrote accountantskantoren gespecialiseerd in de agrarische sector begon het zelfstandig ondernemerschap te kriebelen. Dat kan ook niet anders als je van oorsprong voorkomt uit een agrarisch ondernemersgeslacht van zowel vaders als moeders kant. Daar is ook mijn liefde voor de agrarische sector ontstaan. Daarnaast heb ik een eigen visie op ondernemerschap ontwikkeld en door zelf ook ondernemer te zijn kan ik dichter bij andere ondernemers staan. Hoe kan ik immers adviseren over ondernemerschap als ik dat zelf niet ben.

Na een agrarische opleiding behoorde een eigen landbouwbedrijf niet tot de mogelijkheden. Daarom is het mijn missie geworden agrarische ondernemers te helpen bij hun ondernemerschap en hun bedrijven gezonder te maken. Agrarische ondernemers krijgen veel over hun heen als het gaat om wet- en regelgeving, maatschappelijke, ethische of milieu discussies. Ik wil er aan meehelpen de agrarische sector en hun ondernemers in een positief daglicht te stellen. Het zijn hardwerkende ondernemers die met liefde voor hun dieren en gewassen een kwalitatief goed product willen maken.

Ook bedrijven uit het MKB, gezondheidszorg en het primair onderwijs heb ik met veel plezier al kunnen helpen met mijn kennis en ervaring.

Omdat ik bij verschillende bedrijven en afdelingen heb gewerkt, en zeer diverse werkzaamheden heb gedaan, heb ik ook geleerd dat het succes van het bedrijf afhankelijk is van het gedrag van de mensen, ook wel bedrijfscultuur genoemd. Door inzicht te krijgen hoe je als ondernemer in elkaar zit en de mensen die er werken zal je uiteindelijk succesvoller worden en meer plezier in je werk vinden. Ook op dit vlak heb ik een eigen visie ontwikkeld genaamd ‘de holistische onderneming’.

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van coaching en heb ontdekt dat mijn kernkwaliteiten zijn strategisch inzicht, klant- en oplossingsgerichtheid, helicopterview, innovatief, ondernemend en een positieve instelling.

Waarden en normen

Bij mijn werkzaamheden ga ik uit van een aantal normen en waarden. Deze sluiten mooi aan bij de regelgeving van de beroepsgroep van accountants waarbij ik aangesloten ben.

Vertrouwen
Onderling vertrouwen vindt ik belangrijk in de zakelijke relatie. Dit geldt voor beide kanten dus zowel u als ondernemers als van Advisie-Agro.  Eerlijkheid, gelijkheid, respect en openheid zijn daarbij belangrijke waarden.

Integriteit
Integriteit staat bij mij voor eerlijk en oprecht. Dit betekent dat ik niet over het randje ga lopen. Dat is niet goed voor uw als ondernemer, de agrarische sector en mijzelf. Ik blijf binnen de huidige wet- en regelgeving en het grijze gebied waar mijn werkzaamheden zich afspelen.

Objectiviteit
Objectiviteit betekent voor mij dat ik mijn werkzaamheden niet wil laten beïnvloeden door druk van buitenaf. Ik wil goed werk afleveren en mij niet laten beïnvloeden door zaken als budget, tijd en verwachte eindresultaten. Mijn ervaring is dat dit vaak u als ondernemer ook niet ten goede komt.

Professionaliteit
Dit is voor mij gelijk aan kwaliteit van mijn werk. Een product of dienst dat aansluit bij uw wensen en past binnen de wet- en regelgeving.  Aansluitend hierbij hoort ook mijn vakbekwaamheid. Dit doe ik door veel aandacht besteden aan kennis door veel te lezen, bijeenkomsten te bezoeken en cursussen te volgen.

Flexibiliteit en innovatie
Binnen mijn werkzaamheden is veel mogelijk. Daarbij kunt u geen rare ideeën hebben. Kom met u originele plannen en voorstellen en wij kijken met inachtneming van bovenstaande wat er mogelijk is. Advisie-Agro staat dan ook open voor veranderingen en innovatieve ideeën. Daarnaast wil ik ook altijd weer nieuwe dingen leren.

Netwerk en samenwerkingen

Omdat ik niet alle deskundigheid in huis heb maak ik gebruik van diverse specialisten in diverse specialisaties. Dit kan gaan om fiscalisten, juristen, loonspecialisten en deskundigen op het gebied van marketing, HRM, automatisering en coaching. Deze specialisten mogen zowel uit uw als mijn netwerk komen. Belangrijk is dat u er vertrouwen in heeft. Daarnaast ben ik aangesloten bij MidOost Adviseurs en werk ik samen met MKBTR uit Ede.